Era o toamnă plină de culori și emoții și noi doi.

Te-am așteptat mult să apari în viața mea și, culmea!, ai apărut atunci când am renunțat să mai sper că voi fi mamă în viața aceasta.

Da, am aflat că un copil își alege părinții și viața a fost bună cu mine, aducând oameni înțelepți pe drumul meu, care mi-au confirmat toate aceste povești cusute cu fir celest dincolo de timp și spațiu.

Zâmbesc și acum amintindu-mi guguloiul acela de burtică pe care trebuia să-l prind în mâini să mă mai pot așeza pe pat. Cumva cred că sufletul tău m-a cuprins pe mine ca mamă și s-a îngrijit să îmi fie bine ca să te pot aduce pe lume sănătos. Poate din acest motiv te-ai rostogolit pe lumea aceasta cu vreo 2 săptămâni mai devreme sau poate doar erai curios și nerăbdător se ne întâlnim.

Mă pregătisem în ziua aceea pentru tine. Și sufletul meu știa! M-am răsfățat cu o pedichiură și o manichiură, am ales o culoare ce simțeam că îți place și chiar s-a potrivit pentru primii  7 ani din viața ta. Mi-am pregătit bagajul, așezându-l cu grijă lângă ușa de la intrare, iar seara, stând în pat, am simțit că bați la ușa vieții.  M-am îmbrăcat frumos, m-am machiat, poate acesta a fost felul meu de a-mi păstra liniștea interioară, practic nu știam exact cum se va întâmpla. Am sunat la taxi la miezul nopții, mi-am luat rucsacul și am fugit spre spital. TU în devenire, EU o femeie, aveam să devenim la 5:25 dimineața doi stropi în oceanul universului legați de o iubire necondiționată și infinită, tu – puiul meu, eu – mama ta.

Noi doi și o toamnă,

Noi doi și o poveste,

Noi doi și-un vis de mamă,

Noi doi și dragostea ce ne unește.

Te iubesc, darul meu divin, infinit!

 

La mulți ani!

 

Vezi toate poeziile: