Cristiana – Georgiana Ruptureanu

Absolventă a Liceului Pedagogic Spiru C. Haret Buzău, licențiată în Managementul Public la ASE și formator la nivel european, s-a stabilit în Belgia (Bruges), de 5 ani, unde organizează ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale pentru copii de toate vârstele.

Pasionată de psihologie, artă, de analiza comportamentelor umane, a emoțiilor și a felului în care ne creăm realitatea, a dezvoltat proiectul „Inima și Litera”, un proiect de artă prin literatura și literatura prin artă, ce mai apoi s-a extins și către alte domenii de activitate.

Noutăți

Tehnici de dezvoltare a inteligenței emoționale la clasă

✏✏ De sute de ani educăm mintea copiilor noștri, dar este suficientă inteligența cognitivă pentru a face față provocărilor vieții? Dar pentru a deveni adulți echilibrați? Dar pentru a gestiona rațional și calm situațiile complicate pe care viața ni le scoate în cale?
Copilăria este vârsta marii formări, este perioada optimă de dobândire a competențelor emoționale atât de necesare în dezvoltarea unei personalități armonioase. Influența educației, fie ea preșcolară, școlară și cea a părinților este decisivă și asta știm sigur cu toți. O parte semnificativă în perioada preșcolară o joacă emoțiile, aceste minunate trăiri ce îi însoțesc pe copii în absolut toate manifestările lor și care ne însoțesc de-a lungul vieții pe fiecare dintre noi în moduri și grade diferite de maturitate emoțională.
Dar suntem noi emoțiile noastre?
Hai să vorbim despre emoții și inteligența emoțională într-un webinar care să pună bazele felului în care ne raportăm la emoții și cum gestionăm aceste aspecte în viața noastră, ca profesori conștienți de sine, dar și în educația elevilor noștri.
🎓 Vă invităm la un curs practic şi aplicativ, transmis live din Belgia: „Tehnici de dezvoltare a inteligenței emoționale la clasă”.

Ateliere de dezvoltare personală

Atelier de pictură intuitivă

Crearea unui lucru nou nu se face cu ajutorul rațiunii, ci prin jocul instinctului, care acționează dintr-o necesitate interioară.” – C. G. Jung
Pictura este emoție, trăire, culoare, exprimare creativă, dar și o cale minunată de a ne elibera de nevoia de control și perfecțiune, de a merge adânc în straturile existenței noastre, de unde își iau energia răspunsurile spontane pe care le avem în experiențele de zi cu zi. Este un atelier de re/conetare la partea noastră intuitivă, de valorizare și apreciere a acesteia, de conectare cu inima noastră și de a face ceea ce este interesant pentru noi în moment.
Ne vom conecta cu mintea, corpul și sinele nostru înainte să pictăm printr-un exercițiu de respirație și o meditație ghidată. Vom povesti despre ce înseamnă să trăim o viață creativă și cum să accesăm acest potențial.
Vom fi jucăuși/e, alegând culori, forme, instrumente care ne trezesc interesul, mergând pe dorințele sufletului.
Acest atelier este de relaxare și detașare de cotidinaul de zi cu zi.
Durată: 2h
Investiție: 60 euro (materialele sunt incluse)
Apă, cafea, biscuiți, vin, din partea casei!
Deoarece avem un număr limitat de 6 persoane pentru acest atelier, vă rugăm să faceți rezervare aici.
Rezervările vor fi confirmate după efectuarea plății.

Desen cu emisfera cerebrală dreaptă

Mulți spun că a ști să desenezi este un talent cu care te naști. Eu cred, raportându-mă la propria-mi experiență, că este un aspect ce poate fi educat, dezvoltat prin exercițiu și un alt mod de a privi realitatea ce ne înconjoară.
Tehnica desenului cu emisferă cerebrală dreaptă ne dezvăluie un mod diferit de a percepe contururile, spațiile, luminile și umbrele, raporturile dintre linii și forme, întregul. Pe lângă faptul că ne învață o nouă abilitate, aceea de a desena, ne ajută să ne recalibrăm creierul printr-o utilizare echilibrată a celor două emisfere cerebrale.
În cea mai mare parte a timpului, noi folosim emisfera cerebrală stângă, specializată în gândirea logică, în percepția detaliior, în comunicarea orală (vorbitul), minimizând inconștient rolul masiv al emisferei cerebrale drepte în trăirea unei vieți echilibrate și armonioase. Aceasta este responsabilă pentru creativitate, pentru percepția tabloului general, întregului – așa cum spuneam mai sus, aici formându-se gândirea unitară, intuitivă, emoțiile și fantezia.
Acest curs este orientat și către dezvoltarea inteligenței emoționale, modelând următoarele abilități:
Conectare la propriile emoții/ Răbdarea/ Concentrare/ Creativitate/ Stimă de sine
Încredere în sine/ Relaționare
Durata cursului : 6 ședințe
Investiție: 210 euro, preț achitat integral la prima ședință sau
220 euro în două rate: 130 euro achitați la prima ședință, iar diferența de 90 euro la ședința a treia.
Materialele necesare cursului sunt incluse în preț.
Cele 6 ședințe ale cursului trebuie parcurse într-un interval de 2 luni.
Apă, biscuiți sau fructe, din partea casei!
Deoarece avem un număr limitat de 6 persoane pentru acest atelier, vă rugăm să faceți rezervare aici.
Rezervările vor fi confirmate după efectuarea plății.

Eu te ascult – sesiuni private

Este un atelier menit să aducă eliberare de anumite greutăți sufletești și de grijile zilnice prin ascultare. Tu vorbești, eu te ascult. Nu te judec, nu te critic, nu îți dau sfaturi, dar la final îți pot împărtăși din experiența mea, dacă tu simți.
Este un atelier în care eu creez spațiu sigur ca tu să îți poți manifesta aspectele ce îți domină viața. Eu îți voi adresa întrebări, în așa fel încât tu să devii conștient/ă de aceste aspecte, de felul în care ele îți iau puterea și îți îndreaptă energia vitală către zonele de conflict interior sau/și exterior.
Materiale necesare: un pix/creion, un caiet/agendă, apă și servețele
Investiție: 20 euro/30min

Deoarece avem un număr limitat de 6 persoane pentru acest atelier, vă rugăm să faceți rezervare aici.
Rezervările vor fi confirmate după efectuarea plății.

Evenimente

în curând

Ce este inteligența emoțională?

Emoții și obiceiuri

Invitație la curs

Feedback

Feedback

„Mulțumim pentru generozitatea de a ne împărtăși din bogata experiență didactică.”

Feedback

Feedback

„Un webinar foarte interesant și cu multe informații utile. Vă mulțumesc pentru tot! Voi mai participa cu mare drag și la alte webinarii.”

Feedback

Feedback

„Foarte multe exemple de bună practică, utile în activitatea la grupă cu preșcolarii.”